Vælg den rette gin til de hyggelige stunder

En af danskernes foretrukne alkoholiske drikke er gin. Siden den blev destilleret første gang i middelalderen, er den klare alkohol med enebær gået hen og blevet en absolut klassiker på cafeer og barer verden over, ligesom den udgør en essentiel del af et hvert veludrustet barskab i privaten. I de senere år er efterspørgslen efter gin for alvor eksploderet, hvilket har ledt til et større udbud. Japansk, amerikansk, spansk eller skotsk – hvert land og hvert destilleri har sine unikke opskrifter og ingredienser med spændende, varierede smagsoplevelser til følge. Det udvalg kan dog gøre det svært at vælge den rette gin. Så læs med her for et par simple råd.

Hvilken type gin bør jeg vælge?

Det brede udvalg af gin repræsenterer noget af et luksusproblem. For med så mange spændende smagsvarianter kan det være svært at vælge den rette gin. Det første, du kan spørge dig selv om, er hvorvidt du primært vil drikke gin rent eller blandet i drinks. Foretrækker du gin & tonics eller andre mere eksotiske gin cocktails, vil det ofte være en god idé at gå efter en relativ klassisk gin med en klar smag af enebær. Ellers kan du risikere, at de mange botaniske smagsnuancer i f.eks. en Gin Mare med timian, oliven og koriander mister deres udtryk blandt de øvrige ingredienser.

Det er dog kun en blød tommelfingerregel, da langt de fleste kvalitetsgin smager glimrende både rent og blandet. Et eksempel herpå er Hendriks gin fra skotske William Grant & Sons. Den klassiske base af enebær og koriander får et tvist med tilsat smag af rosenblade og agurk. Det giver den en frisk kant, når den drikkes rent, og gør samtidig Hendricks gin yderst velegnet i en gin and tonic med en skive agurk i stedet for lime.

Få den gode smagsoplevelse

I supermarkedet kommer du snildt af med over hundrede kroner for en ikke særligt prangende flaske gin. Det koster derfor ikke særligt meget mere at finde en god gin online, der giver en langt større smagsoplevelse, som f.eks. Hendriks gin, Gin Mare eller den eksotiske Roku Gin fra Japan.

Relateret artikler