Hvem bør og bør ikke få botox behandling?

Behandling med botox er en behandlingsform, mange mennesker vælger i forbindelse med at få fjernet rynker. Rynker er især fremtrædende i ansigtet, og er noget, man lægger mærke til, da man i kommunikation med andre mennesker kigger dem i ansigtet. Nogle føler, at rynker kan ændre deres ansigtsudtryk i en negativ retning. For eksempel kan nogle rynker måske få ansigtsudtrykket til at se surt eller træt ud, selv om personen ikke er nogle af delene indvendigt. Priserne på botox behandling er rimelige, og man kan få foretaget behandlingen i blandt andet København.

Princippet bag botox behandling

Botox er et lægemiddel, som har en muskellammende effekt. Dette betyder, at når botox indsprøjtes et bestemt område i ansigtet, hvor kunden ønsker midlertidigt at få fjernet rynker, vil musklerne i dette område lammes. Botox formindsker altså musklernes evne til at trække sig sammen. På denne måde vil rynkernes synlighed i ansigtet blive reduceret.

Resultater efter behandling med botox

Typisk vil man kunne se resultater efter botox behandlingen efter omkring 3 til 8 dage. For nogle kan der gå op til 2 til 3 uger, før de ser den fulde effekt. Huden vil efter indsprøjtningerne se glattere ud, og rynkerne vil være mindre tydelige. Effekten af botox varer dog ikke ved for evigt, og behandlingen skal gentages efter 3 til 4 måneder for at kunne opretholde det glatte udseende.

Hvem bør ikke behandles med botox?

For at lovligt at kunne blive behandlet med botox, skal man være fyldt 18 år. Dertil anbefales det, at gravide eller ammende kvinder undgår at få botox behandling. Dette gælder også for mennesker med nerve- og muskelsygdomme.

For personer, der tager blodfortyndende medicin eller fiskeolie, er det bedst, hvis man holder en pause fra dette 8 dage inden botox behandlingen skal finde sted. Dette er for at undgå at få blå mærker.

Derudover skal man også være opmærksom på, at man efter hver behandling skal holde pause fra botox behandling imellem 3 og 5 måneder, for at musklerne i de bestemte områder i ansigtet kan genvinde deres styrke og dermed ikke bliver immune over for behandlingen.

Relateret artikler