Bag om Georg Jensen smykker

Smykker

Er du lige så fascineret af de eksklusive, elegante og tidsløse Georg Jensen smykker, som vi er? Disse smukke smykker er højt elsket af kvinder overalt i verden. Derfor vil vi i det følgende dykke lidt ned i Georg Jensen smykkernes historie, så du kan lære mere om historien bag de evigt-smukke smykker. 

Sølvsmeden Georg Jensen

Som navnet antyder, så blev firmaet Georg Jensen stiftet af guldsmeden med samme navn. I dag designes smykkerne dog af talentfulde guldsmede fra hele verden. Georg Jensen blev født i 1866, men stiftede først sin guldsmedje i 1904 i København. Her designede han meget mere end bare smykker. Georg Jensen er nemlig også kendt for smukke skulpturer og køkkenredskaber i ædelmetaller. Han lancerede eksempelvis sin første kollektion af sølvtøj i 1906. Siden har guldsmeden haft en betydelig effekt på dansk design og dansk smykkedesign. 

Georg Jensen smykker, service og skulpturer blev hjulpet på vej af industrialiseringen, der gjorde det muligt at producere flere ting hurtigere og dermed gøre Georg Jensens smukke ting mere tilgængelige for den almene befolkning. Georg Jensens internationale success er også takket være den kæmpe marketing indsats, der blev udført i USA, hvor brandet fik stor success. Her var Georg Jensen til stede til mange events og udstillinger. 

De smukke kollektioner af Georg Jensen smykker

I dag er der blevet introduceret mange smukke kollektioner af Georg Jensen smykker. En af de mest populære smykkekollektioner er Georg Jensen Daisy smykkerne med den velkendte marguerit blomst. Det første Daisy smykke blev faktisk designet til Kronprinsesse Ingrid og Kronprins Frederiks bryllup i 1935. Nogle af de mest populære Georg Jensen smykker er designet af guldsmeden Regitze Overgaard, der bl.a. står bag kollektionerne Infinity, Magic og Fusion. Derudover er kollektionerne af designeren Vivianna Torun Bülow-Hübes også blevet meget populære, som eksempelvis Savannah smykkerne. 

Relateret artikler