Hvordan passer du bedst på dine tænder?

Dine tænder skal holde hele livet, og derfor er det vigtigt at du opretholder din tandpleje – det kan nemlig gå grueligt galt hvis man glemmer det. Der er mange måde at opretholde en god tandpleje på, men mange gange glemmer man det i det daglige. Jeg har derfore kreeret 3 nemme og hurtige huskeregler, så du kan sørge for at dine tænder og dit flotte smil holder hele livet igennem – men husk, at det vigtige altid vil være at besøge din tandlæge jævnligt!

3 huskeregler til den bedste tandpleje

  1. Børst dine tænder to gange om dagen, og gør det gerne med fluorholdig tandpasta. Mit bedste råd er, at du vælger en tandbørste med bløde børster og bruger cirkulære bevægelser når du børster dine tænder så du på den måde fjerner mest muligt skidt og snavs fra dine tænder. Sæt derefter en alarm på din telefon eller på dit æggeur på 2 minutter og stop ikke med at børste tænder før de 2 minutter er gået. Efter du har børstet dine tænder, så brug gerne tandtråd mellem hver af dine tænder da du på den måde kan fjerne madrester som børsten ikke får fat på.
  2. Sodavand er den rene sukkerbombe for dine tænder, så det bedste ville være hvis du stoppede helt med at drikke sodavand og erstattede sodavand med almindelig vand. Såfremt du har drukket sodavand eller andre syreholdige læskedrikke, skyl da munden efter med almindeligt vand. På den måde kan du forsøge at fjerne den syre som ligger oven på dine tænder. En ting du skal være obs på når du har drukket sodavand er, at du skal undgå at børste dine tænder umiddelbart efter, netop fordi at dine tænder er overtrukket i syre. Det allerbedste du kan gøre er altså at drikke et glas vand efter sodavand eller juice.
  3. Hvis du er en tyggegummi-tygger eller nyder godt af mintpastiller, så sørg for at dette er sukkerfrit, da det er mindst skadeligt for dine bisser. Derudover skal du forsøge at rende uden om slik der klistrer (for eksempel vingummier), da dette også skaber meget syre omkring dine tænder. Hvis du absolut skal synde, så er søde sager som chokolade og is det bedste alternativ!

Relateret artikler