Husk at skifte dit Nilan filter

Hvis du, ligesom os, har et Nilan ventilationsanlæg i dit hjem for at få et sundere indeklima, skal du huske, at skifte filteret. Når filteret bliver meget beskidt, begynder det langsomt at miste sin funktion. Filteret opsamler nemlig støv, snavs og pollen, så med tiden vil det blive mere og mere beskidt, og dermed efterfølgende opsamle mindre og mindre støv og snavs. Derfor er det yderst vigtigt, at du skifter dit Nilan filter, så din ventilation virker optimalt. 

Få et sundere indeklima med Nilan filtrer

Når du har et Nilan ventilationsanlæg med dertilhørende Nilan filter, får du bare et meget sundere og rarere indeklima. Jeg har virkelig kunne mærke forskel på vores indeklima fra vores gamle hus uden ventilation til vores nuværende hus, der har et Nilan ventilationssystem. Det er bare dejligere at være i huset – især om sommeren. Og det har virkelig hjulpet på min datters støvallergi, da et Nilan G4 filter opsamler støvpartikler og snavs, så det gør det lettere og rarere at ånde i huset. Du kan også tydeligt se en forskel i mængden af støv, der falder i huset. Filteret opsamler nemlig det meste, så det gør det meget nemmere, når der skal gøres rent. 

Hvis du eller en i din husstand har pollenallergi, kan jeg varmt anbefale et F7 Nilan filter. Det har virkelig hjulpet for mig, der lider af ekstrem pollenallergi. I modsætning til andre filtre, opsamler et F7 filter nemlig mere af det pollen, der kommer gennem ventilationen. 

Flere fordele ved brug af Nilan filtrer

Der er en lang række fordele, som vi har oplevet ved at have Nilan filter:

  1. Du får et sundere og bedre indeklima i dit hjem, da filteret opsamler skidt og snavs, som ellers ville sætte sig i luften i huset.
  2. Det nedsætter mængden af pollen, der trænger gennem ventilationen. Det hjælper derfor meget på folk, der har pollenallergi, som bor i husstanden eller skal på besøg.
  3. Filteret skal kun skiftes 1-3 gange årligt. Det kan være besværligt konstant at skulle skifte et filter – især når man skal op på loftet hver gang. Heldigvis er det ikke et problem her. 1-3 gange om året, skal du en tur på loftet for at skifte dit Nilan filter – og det er da lige til at overkomme. Måske det kan times med, når du alligevel skal på loftet efter julepynt.
  4. Det er nemt at skifte. Når tiden så er kommet til at du skal skifte dit Nilan filter, vil du med stor sandsynlighed ikke opleve nogen problemer. Det er simpelthen så nemt at skifte – og så er det ligeledes nemt at se og høre, hvornår det skal skiftes. Det kan nemlig godt begynde at larme lidt, når det er ved at være på tide at skifte filter.

Relateret artikler

Leave a Comment