Badmintonketcher – dit vigtigste redskab til badminton

Forskellige badmintonketchere

Selv om mange mennesker i Danmark spiller badminton enten som nybegyndere, øvede og professionelle, behøver det ikke nødvendigvis være en dyr sport at dyrke. Med langt det meste udstyr og tilbehør bestemmer du selv, hvor meget du vil investere i sporten. Oftest skal du dog være opmærksom på, at kvalitet og pris hænger sammen. Det betyder dog ikke, at du som en ny spiller behøver at fare ud for at købe alt det udstyr, der findes til badminton. Det vigtigste, du skal investere i, er en badmintonketcher.

Prisen er ikke nødvendigvis det afgørende

En ketcher er badmintonspillerens vigtigste redskab. Derfor kan du også finde et stort udvalg af badmintonketchere at vælge imellem fra forskellige kendte og populære sportsmærker. Du kan få både dyre badmintonketchere og billige badmintonketchere. Det giver dig en god mulighed for at vælge en den ketcher, der både passer til dit spilleniveau og din økonomi. Er du lige begyndt at spille badminton, behøver du nemlig ikke nødvendigvis at købe den allerdyreste ketcher. En billig badmintonketcher kan måske sagtens bruges til dit niveau. Derudover er prisen på din ketcher heller ikke afgørende for dit spil, og om hvorvidt du vinder din kamp. Det vigtige er, at du finde en ketcher, der matcher dit niveau og dit spil.

Hvad skal du være opmærksom på ved købet af en badmintonketcher?

Når du skal købe en badmintonketcher, er der dog nogle få ting, du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet tænker nærmere over:

  • Hvordan vægtfordelingen er i den pågældende ketcher
  • Om ketcheren flekser meget eller lidt
  • Hvordan den enkelte ketchers opstrengning er

Hvad, der passer til dig, afhænger igen af din spillestil og niveau. Hvis du gerne vil have god kontrol over fjerbolden, kan det være en god ide at få en ketcher, der er hårdt strenget op. Til gengæld må badmintonketcheren gerne være stiv for at give ekstra power. Spiller du single, kan det være afgørende, at ketcheren er tung i hovedet. Spiller du double kan det derimod være vigtigt, at ketcheren er mindre tung. Der er dermed mange aspekter at tage hensyn til.

Relateret artikler

Leave a Comment