Fiskeri er noget af det hyggeligste og mest afslappende jeg kender. Nogle gange sidder jeg og fisker for mig selv og andre gange sidder jeg med mine kammerater og taler om livets store spørgsmål mens vi forsøger at fange fisk i dammen. Men da jeg var nybegynder, synes jeg at det var svært at finde hoved og hale i hvilke forskellige fiskestænger der var, og hvad de forskellige fiskestænger kunne bruges til. Jeg har derfor forsøgt at lave en lille guide der giver et overblik over hvilke fiskestænger du skal bruge til de forskellige fiskeriformer! Husk at du altid kan få billige fiskestænger fra Billigt Fiskegrej inde på deres hjemmeside!
Hvilken slags fiskeri skal du ud på?
Bådfiskeri:
Når man taler om bådfiskeri, så er en pirkestang er et af de mest udbredte redskaber. Så er du ude på et hav der har en dybde på mellem 10 og 15 meter, så er det en pirkestang du skal anskaffe dig! En pirkestang er ligeledes perfekt hvis du har udset dig en torsk som dit næste mål. En pirkestang kan nemlig holde til en del mere vægt end så mange andre typer af fiskestænger. Såfremt du ikke selv har en båd hvor du kan fiske fra, så er der masser af arrangørere der arrangerer bådfiskeri året rundt!
Kyst- og ferskvandsfiskeri:
En spinnestang er nok det de fleste vil kæde sammen med en almindelig fiskestang. Det er nemlig en fiskestang som man kaster ud og derefter trækker ind igen – heraf navnet spinnefiskeri. En spinnestang er derfor essentiel og helt oplagt når man taler om fiskeri som foregår ved kysterne eller ved ferskvand – det vil altså sige ved søer eller ved åer og sådan nogle steder. En spinnestang er også nem at håndtere og have med at gøre, og er derfor er den også optimal for nybegyndere.
Fluefiskeri:
Fluefiskeri adskiller sig væsentligt fra de to andre fiskeriformer, da fluefiskeri er en fiskeriform hvor maddingen ligger oven på vandet og ikke flyder ned i vandet. Når man har med fluefiskeri at gøre, så er det altså en fluestang du skal have fat i!