Akupunktur – hvad er det og hvad gør det godt for?

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, som den dag i dag fortsat bliver benyttet overalt i verden til diverse formål! Akupunktur stammer faktisk oprindeligt fra Kina og har været brugt i over 4000 år, men blev først senere i vesten anerkendt, hvilket skete i 1979 da WHO blåstemplede behandlingen. Behandlingsformen tager udgangspunkt i yin og yang som er de to modsætninger, der sørger for balance i kroppen og universet. Ikke desto mindre er akupunktur vokset som behandlingsform, i takt med at akupunkturens imponerende effekter har vist sig at være enormt positive på en lang række sygdomme og lidelser! Der er samtidig også forskellige former for akupunktur, som afviger lidt fra den normale form for akupunktur. Der er blandt andet den behandling som kaldes nada akupunktur som er en form for akupunktur, der har fokus på 5 forskellige punkter på øret. Du kan både få den såkaldte almindelige akupunktur og den mere specielle nada akupunktur silkeborg, og du gå ind og bestille en behandling allerede i dag på https://humanbalance-silkeborg.dk/akupunktur/ 

Hvordan foregår akupunktur?

Akupunkter foregår på den måde at du ligger ned og så vil du igennem behandlingen få stukket bittesmå og tynde nåle ned i huden. Disse nåle vil gå ned i musklerne og skabe en lokal øget blodtilstrømning, og dette vil resultere i at der bliver udskilt smertedæmpende hormoner. Det store spørgsmål er selvfølgelig: gør det ondt at få stukket disse nåle ind i huden? Og det er naturligvis ikke smertefrit at få nåle ind igennem kroppen, men de fleste beskriver blot følelsen som et jag eller et lille stød. 

Hvad kan akupunktur hjælpe på?

Akupunktur kan være et utrolig effektivt værktøj og kan hjælpe på et hav af lidelser og sygdommen. Det kan både være fysiske lidelser som for eksempel en forstuvning af en kropsdel eller måske en låst nakke. Men faktisk så kan akupunktur også være behjælpelig hvis man oplever psykiske problemer som depression eller er stresset eller kæmper med koncentrationsbesvær. Så er der er faktisk et væld af lidelser og sygdomme hvor netop akupunktur kan være nøglen til at komme ovenpå igen og blive behandlet for sine skader. 

Relateret artikler