Har du brug for at få transporteret levende dyr?

Der kan være mange grunde til, hvorfor du ønsker at tranportere et dyr. Transport af dyr kan være nødvendigt hvis du ønsker at have kæledyret med dig, hvad end du skal opholde dig kortvarigt i et land eller du flytte permanent. Det kan også være du ønsker at have et nyt kæledyr fra udlandet med hjem til Danmark. Og naturligvis har dyr til zoologisk have eller cirkus også behov for at blive transporteret ordentligt. Hvis du har brug for at få transporteret et eller flere dyr, bør du tjekke disse specialister i dyretransport ud.

Hvorfor skal du tænke over, hvem der står for transporten af dine dyr?

Dyr, der bliver brugt til konkurrencesport på højt niveau, vil blive transporteret rigtig mange gange i løbet af deres liv. Her er der især tale om heste. Heste er både store og livlige dyr, der kan være meget vanskelige af transportere. Ligesom med andre store dyr er det vigtigt, at man sikrer sig, at heste, der skal transporteres, får den korrekte behandling. Heste bliver nemt urolige eller stressede, hvis de kan mærke ubehag omkring dem. En stresset hest kan være meget problematisk i en transportsituation især på grund af dens størrelse og kropsvægt. Man ønsker naturligvis, at en dyretransport skal gå så gnidningsfrit som ovehovedet muligt for både dyr og ejer. Når man udvælger, hvem der skal stå for transporten af sine dyr, er det derfor ekstremt vigtigt at tænke sig godt om og at foretage en grundig research.

Hvad skal du tage højde for når du skal have transporteret et levende dyr?

Det er rigtig vigtigt, at du sikrer dig, at transporten af dit dyr foregår efter de gældende regler indenfor transport af levende dyr. For at kunne få lov til at transportere levende dyr skal man have den korrekte uddannelse. Syge og skadede dyr må kun transporteres, hvis der er tale om en mindre skade eller hvis formålet med transporten er at få dyret til en dyrelæge. Er dyret så skadet at det ikke selv kan støtte på benene, må det ikke transporteres.

Relateret artikler

Leave a Comment