Det perfekte soveværelse til din teenager

Når børn når teenagealderen får mange af dem lyst til at udskifte de gamle børnemøbler, med nogle soveværelsesmøbler, der er lidt mere trendy. Bamserne skal pakkes væk og de lyserøde puder skal udskiftes. Et redesign af soveværelset kan blandt andet være en god konfirmationsgave, som de fleste børn vil sætte pris på. Her er nogle gode tips til indretning af det perfekte soveværelse til din teenager. 

Køb en sovesofa

En af de vigtigste møbler i soveværelset er sengen. Mange teenagere vil foretrække en sovesofa. Denne har nemlig flere anvendelsesmuligheder. En teenagers soveværelse er nemlig ikke blot et sted, hvor man kan få et god nattesøvn. Det er stedet hvor vennerne skal samles og derfor er det hyggeligt med en sovesofa i stedet for en almindelig seng. For at udnytte pladsen optimalt, kan du endda købe en sovesofa med opbevaring. Du kan blandt andet købe en moderne sovesofa af høj kvalitet hos webshoppen norliving. 

Husk kontorpladsen

Når du indretter et soveværelse til en teenager, så bør der altid være en god kontorplads. Soveværelset skal nemlig også anvendes til at læse lektier og eventuelt spille computerspil, hvis dit barn er til det. Husk også god bordplads til skolebøgerne samt en bordlampe med god belysning. Du kan også købe skriveborde med opbevaringsplads, som skuffer eller hylder. 

Det personligt præg

Som forældre bør du accepterer, at det er din teenager, der skal opholde sig mest i værelset og derfor er det vigtigt, at han eller hun er med til at udvælge møblerne til sit værelse. Sørg for at han er med til at vælge alt fra sengen til lamperne. Dette gør det nemmere at sætte sit personlige præg på værelset. Du kan dog ofte påvirke valgene. Derudover er det en god idé at give mulighed for at ophænge plakater og andre billeder, da disse også gør værelset mere personligt. 

Tænk også over hvilke hobbyer dit barn har, da disse måske kræver plads. Hvis værelset tilhører en meget sporty teenager, der godt vil kunne dyrke fitness eller yoga i værelset, så kræver det meget gulvplads. Hvis dit barn godt kan lide at danse, så skal der måske være et stort spejl, så kan eller hun kan se sig selv. Ligeledes kræver kreative hobbyer, som tegning og maling, måske mere bordplads. 

Relateret artikler