Sådan lærer du dit barn at cykle

Der er mange projekter som oftest skydes i gang i foråret, som skal klares og gøres færdig inden sommeren tager sit indtog. Der er den berømte og berygtede forårsrengøring som oftest begynder i påskeferien, og så er der haven som også altid skal laves i foråret så den er klar til at stråle når det bliver varmt. Men hvis du har en lille purk derhjemme som efterhånden er gammel nok til at lære at cykle, så er foråret også det perfekte tidspunkt at give din lærdom fra dig – og så er dit barn klar til at cykle hele sommeren igennem. Men det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at få dit barn til at være flyvende på en cykel. 

Den rigtige cykel er vigtig

Det første du som forældre skal sikre dig, når du skal lære dit barn at cykle, er om dit barn har den rigtige størrelse cykel. Som tommelfingerregel siger man, at børn mellem 2 ½ til 4-årige skal bruge en cykel i størrelsen 12 tommer, børn mellem 4 til 6-årige skal bruge en cykel i størrelsen 16 tommer og børn i alderen 5 til 7 år skal bruge en cykel i størrelsen 18 tommer. Selve cyklens kvalitet er også vigtig for at få sit barn til at føle sig sikker og komfortabel på cyklen. Her er de nye Trek Marlin cykler anbefalelsesværdige, da de er robuste og solide og kan holde til lidt af hvert. Her er blandt andet modellerne Trek Marlin 5, Trek Marlin 6, Trek Marlin 7.

Lær dit barn at cykle tidligt

Det er lettest at lære dit barn at cykle hvis dit barn er mellem 2 ½ og 4 år, da børn i denne aldersgruppe er mere tilbøjelige til at være frygtløse og blot springe ud i det. Man kan dog også sagtens lære sit barn at cykle hvis de er ældre end 2 ½ og 4 år, men de kan have en tendens til at være lidt mere forsigtige. Når du skal lære dit barn at cykle, kan du passende pakke dit barn ind i en flyverdragt – på den måde undgår dit barn at slå sig mere end højst nødvendigt i processen i at lære at cykle.

Relateret artikler