Guide: Fiskeri for nybegyndere – her er hvad du skal bruge!

Går du også og drømmer om at blive en haj til at fiske? Alt afhængig af hvilke fisk du er ude efter, er der en sæson for lige præcis dem – dog er sæsonen for fiskeri af de fleste fisk ofte i sommerperioden, og derfor er det nu et perfekt tidspunkt at begynde at købe diverse fiskegrej og fiskesæt hvis du vil starte din fiske-karriere allerede i år. Men det kan være en anelse svært at finde rundt i alle de forskellige tilbehør som hører til fiskeri, da der er mange nye begreber men også mange værktøjer som mest er for de garvede fiskere. Det vi anbefaler er, at du skal bruge er et fiskesæt, en fiskeline og ikke mindst en krog – og så er du allerede godt i gang med din nye yndlingshobby!

Fiskesæt – en samling af fiskestang og fiskehjul

Det vigtigste er først og fremmest at du anskaffer dig et fiskesæt for begyndere. Et fiskesæt indebærer en fiskestang og et fiskehjul således at du ikke behøver at købe disse ting separat. Når du er nybegynder anbefaler vi, at du bruger en fiskestang som er mellem 7 og 9 fod lang og har en kastevægt på mellem 10 og 30 gram. Når du køber et fiskesæt er du også garanteret, at fiskehjulet passer perfekt til din fiskestang – så det behøver du ikke at bekymre dig om!

Fiskeline

Der er som udgangspunkt to forskellige liner – der er en nylon line og en flettet line. Når du er nybegynder, så anbefaler vi at du bruger en flettet line på omkring 0,12 mm. 

Fiskekrog

Fiskekrogen er et af de tilbehør som kan virke en smule dyr, men her må du altså absolut ikke lade dig skræmme af en høj pris! En god og ikke mindst skarp fiskekrog kan virkelig gøre underværker på din fisketur, og derfor skal prisen ikke være den afgørende faktorer. Hvilken fiskekrog du skal have, afhænger af hvilken fisk du skal fange. Spørg derfor i din lokale fiskebutik hvilken krog de anbefaler at du skal bruge til dit fiskeri. 

Relateret artikler